Karin met baby's Baby 1Baby 2 Hele gezin

In april 2003 voelde ik me niet zo lekker, was misselijk en erg moe.Omdat we graag een 4de kindje wilde waren we natuurlijk wel aan het proberen om zwanger te worden. Ik voelde dat ik zwanger was op 30 april nog voordat ik over tijd was. Toch een test gedaan en die gaf een licht streepje te zien. Op 10 mei nogmaals een test gedaan en die was positief. Omdat ik een paar dagen later 2 bloedinkjes had heb ik contact gezocht met de verloskundige en mijn verhaal aan haar vertelt. Ik heb voor de komst van mijn zoon drie miskramen gehad en was er weer bang voor.

Bij de echo vertelde ik dat het of geen of twee waren omdat deze zwangerschap heel anders was dan de andere drie ervoor. Omdat ik nog maar 7 weken en een paar dagen zwanger was kreeg ik een inwendige echo en het was meteen duidelijk dat er 2 kindjes in mijn buik aan het groeien waren. Allebei de hartjes klopte goed en ik was helemaal in de zevende hemel. We werden ouders van een meerling als alles goed zou blijven gaan.

Deze echo was op 20 mei 2003 en een week later kreeg ik er weer een omdat ik zo ziek was en niets meer binnen hield en er meteen gekeken werd of alles goed was met de kleintjes. Ik kreeg speciale zetpillen om de misselijkheid te onderdrukken zodat ik eten en drinken binnen kon houden, wat de dagen ervoor niet het geval was geweest. Gelukkig zat ik tegen uitdroging aan en mocht ik met medicatie naar huis.

Elke 4 weken kregen we een echo om te kijken of de kleintjes het goed deden, zelfs mijn ouders hebben mogen kijken bij de echo, wat voor mijn vader helemaal nieuw was. Omdat mijn ouders en schoonouders dachten dat met 3 kinderen ons gezin compleet was, was het een grote schok dat er nog een baby bij kwam en al helemaal een tweeling.

Ik merkte heel goed dat deze zwangerschap meer vergde van me dan de andere drie, en omdat ze allemaal op school zaten moest ik ook elke dat 4 keer op en neer naar school. In augustus kon ik het nog maar 1 keer op en neer naar school redden en de andere 3 keer ging ik ze met de auto ophalen of werden ze door mijn ouders opgehaald. Het gewicht van aankomen viel me wel mee maar de buik werd erg groot op een gegeven moment dat het net leek dat ik bijna zou ontploffen.

Op 10 december ging ik met heel het gezin bij de gynaecoloog op controle ook omdat er op de echo een mogelijke bloeding zat in mijn buik, gelukkig was het een bloedvat en dus niets aan de hand. Ik zou de week erop weer op controle komen met 37 weken en 2 dagen. Mijn eerste reactie was oh dat wordt een drukke week met een verjaardag van de oudste dochter, 2de kind. De gynaecoloog vroeg mijn dochter wanneer ze jarig was en die vertelde hem dat het op 20 december was en dat ze het niet leuk zou vinden als de tweeling op haar verjaardag geboren zou worden. Waarop de gynaecoloog meteen naar de verloskamers belde om een afspraak te maken om in te leiden op maandag 15 december 2003.

Op zondag brachten we de 3 oudste naar mijn ouders toe want die zouden zorgen dat de kinderen op school zouden komen en de juffen ingelicht werden. Die bewuste maandag kregen mijn ouders veel vragen en of ik begonnen was met bevallen, mijn ouders hebben in de zenuwen gezeten vooral ook omdat de kinderen steeds vroegen of ik al de tweeling had gekregen. Ik moest die dag om half 8 's ochtend aanwezig zijn om zo te zorgen dat ik een kamer had om te bevallen. Om 9 uur kreeg ik een infuus voor als het eerste kindje geboren was die meteen vol open te zetten voor de komst van het tweede kindje.

Ik kreeg een 1/4 dosis gel omdat ik niet meer mocht hebben i.v.m. mijn astma, het is zo dat je maar maximaal 1/2 dosis mag hebben op een dag, en als het niet zou aanslaan konden ze nog de andere 1/4 geven. Maar met die 1/4 dosis begonnen de weeën te komen en om 13.00 uur zijn dan ook de vliezen van het eerste kindje gebroken om het een beetje sneller te laten verlopen.

Een verrijdbare couveuse werd binnen gereden en wij vroegen meteen waarom. Omdat we na het eerste kindje ons moesten concentreren op het tweede kindje en het eerste kindje niet mocht afkoelen zou het daarin gelegd worden om lekker warm te blijven. Om iets over 15.00 uur kreeg ik drang om te persen en nadat die laatste centimeter weg was gepuft mocht ik gaan persen. Om 15.07 uur was er een meisje geboren en om 15.17 uur een tweede meisje.Ze kregen de namen Luna en Sterre en wogen 3395 en 3360 gram en waren 46 cm lang.

Twee pracht meiden die er voor zorgden dat we in totaal 1 zoon en 4 dochters hadden. De meiden deden het zo goed dat ze niet in de couveuse hoefde en de volgende dag mochten ze mee naar huis. Heerlijk om al je kinderen thuis te hebben en met alle 5 te knuffelen. hoewel de oudste het niet zo leuk vond dat er geen jongen bij zat is hij nu helemaal weg van zijn zusjes die 1 eiig zijn.

Groetjes van een trotse moeder Karin