Hoi ik ben Cérise en ik ben 9 jaar en ik ben een zus van een tweeling. Ik heb woensdag 13 juni 2007 mijn spreekbeurt gedaan over tweelingen, en ik had een 9! Iedereen vond mijn spreekbeurt leuk!

En ik ben geboren op 3 augustus en mijn twee zusjes (tweeling) zijn 4  augustus jarig! En hoe het is om een zus of een broer van een tweeling  te zijn vertel ik je nu:
Ik was jarig,we hadden visite gehad en ik was laat naar bed gegaan, mijn twee broers waren bij een tante aan het logeren en mijn kleine broertje was bij de buren aan het logeren, en toen was ik alleen nog met mijn grote zus over. De volgende dag had mijn moeder weeën, we waren om 6 uur uit bed gegaan. We gingen snel naar het ziekenhuis toe.
Even later, toen we bij de verloskamer waren gingen mijn vader en mijn moeder meteen de kamer in, ik en mijn zus mochten niet mee naar binnen, er stonden stoelen en dan gingen we daar maar op zitten. Even later, ongeveer 10 minuutjes, kwam mijn vader naar buiten en zei: jullie mogen heel eventjes komen kijken mama is bevallen. We gingen héél zachtjes naar binnen en…wat lief! Er lagen twee héle kleine baby’s op mama’s buik.

En nu is de tweeling twee jaar, en zit inmiddels ook al op de peuterspeelzaal. ze zijn heel lief, maar soms kunnen ze ook wel vervelend zijn. Ze vragen dan of ik met ze ga puzzelen, om een snoepje of zijn moe en beginnen te jammeren… Ze zijn een twee-eiige tweeling, en lijken helemaal niet op elkaar. De ene heeft bruine ogen en de andere blauwe ogen, een ene is stevig gebouwd en de andere niet, de karakters zijn ook heel verschillend.

miriam kirsten  

Groetjes van Cérise!