Wij zijn geboren in Rotterdam in de Dacostastraat bij onze Oma thuis. Daar gingen wij ook regelmatig logeren omdat onze ouders altijd moesten varen op een boot en wij moesten toen al naar school vandaar. Het was niet altijd leuk hoor want dan miste wij onze papsie en mamsie.

alieria6Wij zijn nu 51 jaar jong (geboren 19 januari 1953) Ria is als eerste geboren, 8 minuten later kwam ik. We lijken als twee druppels water op elkaar. Tweeling zijn vinden wij echt heel leuk. Ze krijgen geen speld tussen ons. We zijn zussen maar ook echte vriendinnen van elkaar. We vertellen elkaar ook echt alles, zelfs de bedgeheimen hihi….Als we bij elkaar zijn lachen we heel wat af.

Zo fietste we een keer op een rotonde naar ons werk. Ria wilde de binnen bocht nemen en ik nam de buiten bocht. Dat ging dus helemaal fout natuurlijk hé, en ja je weet wel we botsten tegen elkaar op. Dat was dus lachen gieren en brullen midden op straat. De auto’s toeterden die wilde voorbij, maar wij waren echt te slap van het lachen om op te staan. 

 

We hadden ook een keer echt  lol op school, alieria1

we ruilde van bank en dat had niemand door.

Alie had per ongeluk in het schrift van Ria geknoeid met inkt, en Ria kreeg er straf voor, de meester zei Ria ga je straf werk maar maken, maar toen zij Ria nee meester ik had geen straf maar Alie.

O slim waar is Alie dan vroeg de meester? O zei Ria die is al al naar huis zei ik heel onschuldig. De meester zei,dan ga jij ook maar naar huis.Toen we de volgende ochtend weer op school kwamen, was de meester allang vergeten dat ik straf werk moest maken. Zo was ik toch maar mooi van mijn strafwerk af. 

Ria was als kind wel brutaler als ik die durfde meer. Ria durfde wel meer terug te slaan als ze haar sloegen, ik was een bang kind. Eén keer durfde ik iemand te slaan maar liep hard weg als een bang haasje. Onze moeder moest precies de zelfde kleding kopen. Ze had een keer verschillende kleuren sokken aan gedaan. De één een rode de ander een groene, geloof maar niet dat wij ze aan wilden. We ruilden het zo om dat we allebei een rode en een groene aan hadden.

Wij zelf kochten ook altijd de zelfde kleding. We waren een keer apart naar een winkel gegaan. Wat denk je? met precies dezelfde rok en een jasje kwamen we thuis.Werd er één ziek werd de ander ook ziek, de één moest een bril dragen de ander ook Op de lagere school in de vierde klas werden wij voor het eerst gesplitst,

alieria2Ik moest naar een doven instituut, ik vond dat helemaal niet leuk maar het was voor mijn best wil.  Maar was ook best wennen zonder mijn Zus Ria. Daar kreeg ik wel meer aandacht en leerde daar meer omdat ze op die school ook rekening hielden met mijn slechthorendheid.

 

Zo zaten wij een jaar op de huishoud school. Ria zat er al een paar jaar, zij wilde gaan werken bij Termeulen post.Ze was bijna klaar met deze school maar ze wilde zo graag geld verdienen, ik wilde mee terwijl ik goede cijfers had. Zo gingen we dus samen daar werken. Ik liet Ria altijd beslissen of voorop gaan, ik durfde de stap nooit als eerste te nemen.

Bij Termeulen post heeft Ria haar vriend Jaap leren kennen die nu haar man is. Haar vriend vergiste zijn eigen wel eens met ons (Expres achteraf) en wilde mij dan een kus geven of gaf mij een klap op mijn kont en ik zei dan ‘hé je heb de verkeerde voor je’.Een jaar na dat Ria trouwde was trouwde ik ook, ik raakte als eerste zwanger van een schat van een zoon Ferry genaamd, Ria kreeg ook moeder gevoelens.alieria5

Het was voor haar niet makkelijk ze moest een operatie aan haar eierstokken ondergaan die zaten dicht daar was ze mee geboren. Ze heeft toen 5 jaar lang voorniks de pil geslikt wat achteraf helemaal niet nodig was, ze kon toch niet zwanger raken toen. Maar ja als je alles van te voren weet? Inmiddels kreeg ik mijn twee kindje ,een schat van een dochter Cindy genaamd. Ria mocht bij de bevalling zijn, dat vond ze echt heel leuk. Het deed haar wel erg veel pijn dat ze zelf nog niet zwanger kon raken. Dat duurde 8 jaar voor ze de haar eerste baby kreeg. Ze kreeg toen een schat van een zoon genaamd Rico.Toch ondanks met heel  10% kans werd ze na 6 jaar ook weer zwanger van een dochter genaamd Veronica.

Toen lagen we allebei tegelijk in het ziekenhuis terwijl Ria lag te bevallen, was ik een paar dagen van te voren geopereerd en werd mijn baar moeder verwijderd. Maar ik mocht wel van de dokter op een stoel zitten en ook bij Ria haar bevalling aanwezig zijn wat ik een hele bijzondere ervaring vond. De kinderen van ons hebben net als wij een goede band met elkaar. Ook toen we getrouwd waren en op ons eigen woonde maakten we leuke dingen mee. Als mijn  zus de ramen gelapt had en ik belde of zij belde dan had ik ook de ramen gelapt. Dat was echt ieder keer zo. Zo kreeg ik een keer van een man een kus en die kende ik helemaal niet, maar mijn zus kende hem heel goed het was haar buurman, hij zei ‘hé hallo Ria’ toen zei ik ‘ik ben Ria niet hoor ik ben Alie haar tweeling zus’. Die man schrok er echt van, dat vond hij zo erg dat hij zich twee keer verontschuldigde, ook bij Ria een paar keer, ik zei ‘dat geeft niet hoor Ria en ik zijn dat wel gewend dat maken we zoveel mee’. Ik ben nu na 28 jaar gescheiden, maar Ria is nog steeds gelukkig met haar man. Ze is nu inmiddels 31 jaar getrouwd. Omdat we eigenlijk altijd alles het zelfde doen, valt het nog mee dat zij nog niet gescheiden is. Maar dat hoeven we elkaar zeker niet na te doen want dat is niet leuk.

Ruzie hadden we toen bijna nooit, wij konden elkaar geen pijn doen want als er eentje huilde deed de andere ook huilen . Hadden wij ergens last van zoals pijn hadden we dat heel vaak allebei heel vreemd. Als we bij elkaar waren praten we heel erg druk met elkaar we wilde alles vertellen dat we gewoon korte zinnen spraken en toch elkaar begrepen.Anderen vroegen dan begrijpen jullie elkaar nu nog wel?  Ja hoor ik heb haar heel goed begrepen.

Riaalieria4alieria3Alie